blauwe achtergrond

VCA Logo

D&P Elektronische Vogelwering

 

D&P Gevelonderhoud maakt gebruik van 2 verschillende elektronische vogelweringsystemen en zijn beide elektrische afschriksystemen die niet schadelijk zijn voor vogels. Telkens als de vogels willen landen, en het bepaalde aangebrachte weringssysteem aanraken krijgen de vogels een onaangename, maar onschadelijke elektronische schok, waardoor de vogels al snel niet meer terugkomen op de overlastplaatsen. De schok is vergelijkbaar met het schrikdraad om een weiland, dat het vee tegenhoudt.

Deze vogelweringsystemen worden voornamelijk gebruikt bij gebouwen, historische panden, kerken en intredes door de onopvallendheid van de systemen. De weringssystemen zijn nagenoeg onzichtbaar, de uitstraling van het object blijft dus gegarandeerd.

D&P Elektronische Vogelwering Type AVISHOCK

 

D&P Gevelonderhoud maakt gebruik van het systeem genaamd AVISHOCK ™ en is een elektrisch afschriksysteem dat niet schadelijk is voor vogels. Het weringssysteem bestaat uit een Energizer (stroomverdeler) en de weringstrip/rails (Flex-track) waardoor de elektrische puls loopt. De Flextrack bestaat uit RvS platte stroomdraad, gevlochten in flexibel, UV bestendig PVC, het RvS stroomdraad is ook weer met UV bestendig draad aangebracht op de PVC rails. Het systeem wordt met speciale connectoren bevestigd op de ondergrond en vastgelijmd met een speciaal verbindingscomponent.

De Energizer zendt elke 1,3 seconde een elektrische puls door de Flex-Track. Deze puls duurt een fractie van een seconde. Een zachte klik en een snelle flits geven aan dat de puls afgegeven is. Het systeem is in 3 kleuren te verkrijgen, zodat het systeem bijna niet opvalt op alle soorten ondergronden.

D&P Elektronische Vogelwering Type AVI-STING

 

D&P Gevelonderhoud maakt gebruik van het systeem genaamd AVI-STING ™ en is een gelijkwaardig elektrisch afschriksysteem dat niet schadelijk is voor vogels. Telkens als de vogels willen landen, en het systeem aanraken krijgen de vogels een onaangename, maar onschadelijke elektronische schok, waardoor de vogels niet meer terugkomen op de oude overlastplaatsen. De uitgaande schok is exact hetzelfde als bij het AVISHOCK systeem.

Dit systeem wordt voornamelijk gebruikt ter reparatie van al geplaatste, oudere weringsystemen, aangezien dit weringssysteem compatibel is met veel gebruikte verschillende elektronische vogelweringssystemen.

Het AVI-STING weringssysteem bestaat uit een Energizer of speciale zonnecollector, robuuste, hard plastic voeten, en 2 metalen stroomgeleiders. De bijbehorende Energizer of zonnecollector zendt elke 1,5 seconde een elektrische puls door de 2 metalen stroomgeleiders. Deze puls duurt een fractie van een seconde. Bij aansluiting met de Energizer hoor je een zachte klik en tegelijkertijd zie je een snelle flits, deze geven aan dat de puls afgegeven wordt. Bij de installatie met de Zonnecollector hoort u of ziet u niets, deze kan op elke willekeurige plaats (Buiten) worden geïnstalleerd, en uiteraard wordt het systeem met de zonnecollector zelf stroom-genererend, en heeft het geen NET-stroom meer nodig.

Wilt u meer info, of wilt u een vrijblijvende offerte van de werkzaamheden omtrent de Elektronische vogelweringssystemen, vult u dan het contact formulier in, onder de button offerte aanvraag of kunt u ons ook op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 telefonisch bereiken voor meer informatie.