blauwe achtergrond

VCA Logo

Gevelreiniging

 

Er zijn 4 basistechnieken voor het reinigen van stenen buitengevels: Technisch reinigen, Stoom-cleaning, Stoom-cleaning met een extra toegevoegd reinigingsmiddel en Zandstralen. Uiteraard is er voor elke buitengevel of ondergrond een gepaste oplossing, en kan D&P Gevelonderhoud na een korte uitwisseling van informatie, uw adviseren welke basistechniek toepasbaar is op uw object. D&P Gevelonderhoud reinigt op een verantwoorde en milieuvriendelijke wijze uw gevel of ondergrond. Hierbij gebruiken wij uiteraard de modernste technieken en onze jarenlange ervaring. Hieronder kunt u een korte uitleg vinden van de 4 basistechnieken.

Technisch reinigen

 

Voor bijvoorbeeld het aanbrengen van nieuwe voegen of het impregneren van de ondergrond is een schone ondergrond een vereiste voor de goede hechting en penetratie van het aan te brengen systeem. Stof, mos en algen moeten worden verwijderd en ook de poriŽn van het gevelmateriaal moeten worden geopend.

Het technisch reinigen betekent dat de gevel of ondergrond grondig wordt afgespoten met schoon, koud leidingwater onder een druk die instelbaar is tot 240 BAR

Stoom cleaning CQ Thermisch reinigen

 

Met Stoom-cleaning CQ Thermisch reinigen lost het warme water de vervuiling op, en door de druk wordt het vuil van de gevel afgespoten. Hierbij gebruiken we hoge druk tot 300 BAR en varieert de watertemperatuur van 10 tot 110 graden. Dit wordt vaak toegepast om een ondergrond te reinigen die licht vervuild is door atmosferische invloeden, of om bijv. een 1 laags latex verflaag te verwijderen. Ook bij monumentale gebouwen waarvan de oudheid niet verloochend mag worden biedt het "Stoomcleanen" een goede oplossing.

Stoom-cleaning met een extra toegevoegd reinigingsmiddel

 

Bij deze manier gebruiken we stoom-cleaning in combinatie met een reinigingsmiddel. De Reinigingsmiddelen zijn er in 2 vormen: Vloeibare en pasta achtige reinigingsmiddelen. Het reinigingsmiddel weekt vervuiling los, en met stoom-cleaning wordt het vuil van de gevel afgespoeld. Stoom-cleaning met een toegevoegd reinigingsmiddel wordt gekozen als reinigen met alleen water niet voldoende is, Bijv. bij het verwijderen van een dubbel laags verflaag of als er geen mogelijkheden zijn om de ondergrond te zandstralen.

Zandstralen

 

Voor zware vervuiling op een gevel kiezen we voor zandstralen. Bij deze reinigingstechniek gebruiken we een speciaal straalmiddel, zoals olivine zand, dat wordt gemengd met water. Het zandstralen gebeurt onder lage druk. Door de juiste verhouding van druk, water en straalmiddel in te stellen, kan de apparatuur zeer nauwkeurig worden afgesteld, wat onder elke omstandigheid een optimaal resultaat geeft. Door deze methode schuurt het zand als het ware het vuil van de gevel en komt uw gevel er weer als nieuw uit te zien.

Andere termen voor zandstralen zijn ook wel : sandwashen, vochtstralen en natstralen. Het principe is allemaal hetzelfde, met een combinatie van water en een straalmiddel wordt het vuil van de gevel verwijderd.

Wilt u meer info, of wilt u een vrijblijvende offerte van de werkzaamheden omtrent gevelreiniging, vult u dan het contact formulier in onder de button offerte aanvraag. Uiteraard kunt u ons ook op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 telefonisch bereiken voor meer informatie.